Allt om bygg, tillverkning och industri

Allt om bygg, tillverkning och industri i Sverige.

Bygga hus i Varberg

- Posted in Bygg by

Vi funderar på att bygga nytt hus i Varberg

Det är mycket att tänka på när man ska bygga ett nytt hus. Du måste ha en bit mark att bygga huset på, marken måste vara godkänd för bebyggelse. Du måste ha bygglov från kommunen och det är många dokument som ska skickas in och många regelverk att följa när man ska bygga ett hus.

Det tar tid att förbereda marken för att bygga ett hus, rör ska grävas ner, grunden ska gjutas med mera. När det är gjort så tar det även tid att bygga själva huset så det är inget litet projekt att bygga ett nytt hus.

Trots det så lutar det åt att jag och min fru ska bygga ett nytt hus i Varberg. Min fru är väldigt intresserad av inredning och hon vill ha ett hus som är precis som hon vill ha det. Att hitta ett redan färdigt hus som är perfekt är naturligtvis svårt (läs omöjligt) så då är ett nybygge den enda lösningen på det dilemmat.

Fördelen med att ha ett nytt hus är ju dels att man får det precis som man vill ha det men också att man kan välja vart huset ska stå samt att ett nybyggt hus inte behöver så mycket underhåll.

Vi har hittat en bit mark i Varberg där vi skulle kunna tänka oss att bo och vi har kontakt med ett företag som ska hjälpa oss att bygga ett nytt hus i Varberg. De har byggt många hus och varit inblandade i många byggprojekt så vi känner oss säkra med att de ska hjälpa oss att bygga vårt nya hus.

De kommer också att sköta allt gällande det praktiska med tillstånd, inköp av material samt att bygga själva huset. Som kund är det skönt att ha hela uppdraget på totalentreprenad så man endast har en kontakt som sköter allt runt omkring.

Min fru har fullt upp med att titta på färg, tapeter, inredning, kök och allt annat som behövs när man bygger ett nytt hus från grunden. Jag säger mest ”oj, det ser fint ut” och mycket mer än så kan jag nog inte bidra med när det gäller inredningen till huset.

Vi funderar på att bygga nytt hus i Varberg

Hyra truckar

- Posted in Företag by

Hyra truckar till lager

Min näthandel börjar äntligen gå riktigt bra! Som ni kanske vet säljer jag svensktillverkade möbler från Italien och nu kan jag äntligen berätta att vi flyttar vårt lager så vi får ännu mer lagerplats. Det finns många saker att tänka på när man expanderar sitt företag. Större företag kräver mer resurser.

För närvarande har vi 10st lagerarbetare men ska även anställa fler. Jag är också i behov att anställa fler här på kontoret för att hantera olika typer av admin, kundtjänst, marknadsföring osv.

Det som är mest brådskande är att jag måste investera i mer utrustning för lagret. Vi har inte resurser till att köpa nya truckar men jag har läst att hyra truckar är bättre än att köpa. I ett hyresavtal ingår försäkringar och service på trafikskada och höjdledsskada, något som underlättar för oss eftersom vi har haft massor av strul och problem med våra nuvarande truckar.

Vi behöver främst 3 stycken motviktstruckar. En motviktstruck är den vanligaste typen av truck - Det är en typ av gaffeltruck med motvikt baktill för att väga upp lasten på gafflarna. Motviktstruckar är något som vi använt länge eftersom våra möbler är väldigt tunga.

Det finns såklart olika modeller och alla truckar skiljer sig. Vissa går tex på el, och andra på diesel. Beroende på vilket behov du har så finns det motviktstruckar som har en lastkapacitet på 1600kg men det finns också truckar som kan bära upp till 3000kg. Det är väldigt mycket last!

Det finns flera företag som hyr ut truckar men det viktigaste för mig är att det är ett lokalt företag så man har nära till hands. Jag har hittat en sida där man kan hyra truckar av flera olika modeller. Vad tror ni?

Är det fler som har erfarenhet av att hyra truck? kommentera gärna i kommentarsfältet så jag får höra era åsikter.

hyra truck hyra truckar Kranpunkten

Leverantör stansknivar

- Posted in Industri by

Bra leverantör av stansknivar

Mina stansknivar har gått sönder, men vilken tur att jag hittade Pacparts! Jag har drivit mitt eget möbelföretag i flera år och jag trivs verkligen med mitt jobb. Det är varierande och givande, och jag har aldrig tråkigt. Dessutom passar det mig mycket bättre att vara min egna chef än att ha en.

Även fast det finns otroligt många positiva sidor med att driva ett eget företag så finns det självklart även en del mindre roliga sidor. Eftersom det är mitt företag så landar alla problem som uppstår på mig och ibland så går hela min arbetsdag ut på att enbart ”släcka bränder”. Det senaste problemet som har uppstått är att våra stansknivar har gått sönder och om vår produktion inte ska bli allt för försenad så måste jag hitta nya stansknivar väldigt snart.

Jag har därför spenderat de senaste dagarna med att försöka hitta de absolut bästa stansknivar jag kan men som ändå är till ett rimligt pris. Igår lyckades jag äntligen hitta ett företag som tillverkar stansknivar av vad som verkar vara väldigt bra kvalitet. De tillverkar inte sina stansknivar i enbart standardutförande, utan de tillverkar även stansknivar utifrån kundens önskemål.

Jag la därför en beställning igår och nu väntar vi ivrigt på att de ska komma så att vi kan fortsätta vår produktion så fort som möjligt. Även om detta blev lite stressigt så var det nog bra att de gamla gick sönder då jag länge funderat på att byta ut våra gamla stansknivar. De gamla hade börjat bli slöa, vilket kan skada materialet man vill stansa och orsaka vassa kanter. Jag tror att detta byte av stansknivar kommer göra våra produkter snäppet bättre och förhoppningsvis även bidra till en högre kundnöjdhet.

stansknivar industri Pacparts