Allt om bygg, tillverkning och industri

Allt om bygg, tillverkning och industri i Sverige.

Ska införskaffa mig ett kylrum

- Posted in Företag by

Tänker skaffa ett kylrum

Jag har en liten Deli i Göteborgs centrum där jag säljer delikatesser som exempelvis choklad, ostar, chark, kylda drycker med mera. Vissa produkter har lång hållbarhet som exempelvis choklad medan andra har kortare hållbarhet såsom chark, ost med mera. För den typen av livsmedel behövs det ett kylrum.

Du kan naturligtvis ha kylskåp eller kylboxar men de har ett begränsat utrymme och då jag har ett ganska stort sortiment för att vara en lokal Deli så behöver jag lite mer utrymme.

Det är också lättare att arbeta i ett kylrum än med kylskåp då jag kan gå in i ett kylrum och arbeta mer effektivt än att stå vid ett kylskåp och hålla på.

Eftersom lokalhyror är dyra i centrum har jag ett begränsat utrymme för mitt kylrum så jag behöver någon som kan platsbygga det utifrån mina förutsättningar.

Jag tänker att jag behöver ett kylrum på kanske 10 kvm eller nåt åt det hållet. Det ska ha en dörr för att hålla kylan inne, hyllor där jag kan förvara livsmedel och ett lås ifall jag skulle få inbrott. Vissa charkprodukter är väldigt dyra, speciellt lufttorkat kött från Spanien och fryst oxfilé från Brasilien, det är mer eller mindre hårdvaluta så det gäller att skydda det från obehöriga.

Jag har googlat lite och hittade ett företag som bygger måttbeställda kylrum som verkar ha koll på läget som heter Foam King. Jag tänkte att jag ska kontakta dem och se om de kan komma med en offert på vad det skulle kosta för mig att installera ett kylrum i min butik.

ett färdigt kylrum

Internationella relocationtjänster

- Posted in Företag by

Internationella relocationtjänster

Jag ska börja arbeta utomlands och behöver hjälp med relocation internationellt.

Att flytta utomlands är något jag funderat på en längre tid. Jag har alltid tyckt att det verkar spännande att få testa på att bo och leva i ett annat land och få uppleva deras kultur med mera.

Faktum är att jag hade långt gångna planer på att flytta utomlands men sen kom covid-19 och satte käppar i hjulet. Nu verkar det dock som att det är genomförbart då jag är vaccinerad och de verkar ha koll på det i Portugal dit jag ska flytta.

Det är mycket att tänka på när man ska flytta utomlands.

Alla länder har sina egna regler och lagar och det som gäller i Sverige gäller inte alltid i andra länder oavsett om de är med i EU eller inte.

Ta bara en sån sak som att skaffa sig någonstans att bo. Jag ska flytta till Portugal och jag har inte en aning om hur bostadsmarknaden fungerar där.

Kommer jag behöva att lägga en handpenning och hur stor ska den i så fall vara? Finns det typ en kommunal bostadskö man ska vara inskriven i eller är det privata företag som hyr ut lägenheter där?

Hur skaffar man sig ett konto i banken och ett kreditkort? Jag har inte en aning om hur det går till men det är något som måste fungera annars blir det svårt att handla mat, betala sina räkningar och köpa andra saker.

Något annat som jag har funderat på är vilka myndigheter som jag måste kontakta och vad är det för slags dokumentation jag ska skicka in?

Det är många saker som måste lösas när man flyttar utomlands så därför har min arbetsgivare kontaktat ett företag som arbetar med internationella relocationtjänster. De hjälper till när man ska flytta utomlands vilket känns bra då jag inte kommer behöver lägga ner all min energi på att försöka ha koll på alla saker som ska lösa sig vid min flytt.

Internationella relocationtjänster

Vad har man d-sub kåpor till?

- Posted in Ingen kategori by

Vad har man d-sub kåpor till?

D-sub kåpor och deras kontakter har fått sitt namn från den D-formade kåpan. Hanen har stift och honan har motsvarande uttag. Denna typ av kontakter uppfanns av företaget Canon och lanserades redan 1952.

Användningsområde för D-sub kåpor

Vad har man egentligen d-sub kåpor till? En d-sub kåpa är själva höljet som omsluter en d-sub kontakt. Höljet kan vara i plast, metalliserad plast och zink.

D-sub kåpan skyddar både själva kontakten och personerna som hanterar kontakten.

Metalliserade plastkåpor och zinkkåpor används ofta när det ställs höga krav på goda skrämegenskaper. Denna typ av d-subkåpor används därför ofta inom branscher som telecom, medicin och industriella applikationer.

Ett företag i Sverige som tillverkar d-subkåpor är Encitech och de har gjort detta sedan 1974. Faktum är att de är en stor leverantör av d-sub kåpor till större delen av världen. Så det finns med andra ord fler svenska företag som har tagit världen med storm än IKEA och Spotify.

Som med de flesta produkter så finns det mängder med adaptrar och tillbehör även till d-sub kåpor och kontakter. Det finns skruvlås, skärmade och oskärmade adaptrar och mycket mer.

D-sub kåpor