Allt om bygg, tillverkning och industri

Allt om bygg, tillverkning och industri i Sverige.

Förpackningslösningar

- Posted in Företag by

Förpackningslösningar till att förpacka mat

Jag äger ett företag där man förpackar mat som sedan säljs till affärer mm. Jag har inte varit i branschen länge och man lär sig mycket hela tiden om saker och ting. Man får ta hjälp av andra som har med kunskap och även nätet. De förpackningslösningarna som vi har just nu fungerar helt enkelt inte för oss. Har varit på jakt ett tag efter några nya samt bättre som fungerar för just oss och det vi förpackar. Efter att jag hört mig runt bland folk i samma bransch fick jag höra talas om ett bra företag som tillverkar just förpackningslösningar. Detta företaget tillverkar efter önskemål vilket är otroligt bra för oss, precis något sådant jag letat efter. Detta företaget heter Pacparts och har ett rykte för sig att de har väldigt nöjda kunder.

Jag hörde av mig till dem och de var väldigt kunniga samt tillmötesgående. Jag fick en bra känsla av företaget och det vi kom fram till. Det kändes som om han förstod precis vad jag var ute efter och behövde. Så nu är de nya förpackningarna beställda och jag väntar ivrigt för att se hur de blev. Jag tror och hoppas att detta blir bra. I vår bransch är det mycket som hänger just på förpackningen, sen är ju innehållet det viktigaste såklart.

Jag fick även veta när jag var i kontakt med Pacparts att de också utför service av förpackningsmaskiner. Det visade sig att de inte befann sig så långt från där vi har vår fabrik. Så jag kommer även att anlita dem nästa gång vi behöver hjälp med service av våra maskiner. Skönt med ett företag som kan hjälpa en med flera saker, det underlättar mycket! Man har nog med att tänka på annat när det kommer till produktionen.

Tänkte dela med mig av denna positiva erfarenhet till andra som kanske är i behov av något liknande. Det hade hjälpt mig när jag var på jakt efter det.

förpackningslösningar Pac parts

Arbete på väg kurs

- Posted in Industri by

Olika kurser inom arbete på väg

Jag vill berätta om lite min erfarenhet om kursen arbete på väg, eller APV som det termen ofta benämns. Denna kurs är till för personer som ska jobba, eller redan är yrkesverksamma inom arbete på väg och det är krav från trafikverket att man går denna utbildning innan en kan börja arbeta inom detta yrket. Kursen i arbete på väg är uppdelad i 3 delar kan man säga, allt beror på vilken kurs som behövs förnyas och vad för typ av arbete man ska utföra. Här kommer jag berätta lite mer om kurserna i detalj.

Arbete på väg 1.1: Denna kurs lär du dig om allmänna grundkunskaper i arbete på väg. Som jag nämnde innan är det obligatoriskt att gå denna kursen om du på något sätt utför dessa arbeten. Här får man lära sig om hur en vägarbetsplats bör vara uppbyggt samt om olika säkerhetsförordningar kring detta. Hur förebygger man olyckor? vilka lagar finns det? Hur är en bra arbetsmiljö? Ja allt detta får du svar i kursen 1.1

Arbete på väg 1.2: I kursen 1.2 får du grundkunskaper i att framföra väghållningsfordon och visa vad som gäller när du framför fordon som saltar, transporterar tunga saker som jordmassor eller fordon som plogar. Du får även kunskaper i projekteringsarbeten med servicefordon.

arbete på väg 1.3: 1.3 Kursen i arbete på väg riktar sig till personal som har arbetsuppgifter när det kommer till att utföra vägarebete eller liknande där det passerar mycket trafik. Det finns flera säkerhetskrav som till exempel skyddsanordningar du har också får kunskap i. Du lär dig också riskbedömningar för en säker arbetsplats och att implementera handlingsplaner som du behöver i ditt arbete.

Vilken kurs i arbete på väg passar dig? Jag hoppas att min lilla guide kunde hjälpa dig i ditt val. Skandinaviens entreprenadutbildningar har alla kurser inom arbete på väg och jag kan starkt rekommendera att gå deras arbete på väg kurs online.

Vet du någon som köper katalysatorer?

- Posted in Industri by

Firmor som köper katalysatorer för miljöns skull

En katalysator gör om de skadliga ämnena i bilens avgaser till vatten och koldioxid. Genom denna omvandling försvinner upp till 95% av alla skadliga ämnen från avgaserna, vilket gör katalysatorn till en väldigt viktig del för bilen och miljön.

År 1989 införskaffades en lag om att alla bilar ska ha just en katalysator. Om dessa inte skulle finnas skulle det innebära att avgaserna hade innehållet väldigt höga värden av kolväten, kväveoxider och kolmonoxid, vilka alla är oerhört skadliga för miljö och natur. Eftersom nedfall av surt regn skulle ha inneburit hög skada för både djur och människor är det viktigt att katalysatorn på din bil fungerar som den ska. Vid minsta tecken på att den inte gör sitt jobb som den ska är det bra om du låter en verkstad titta på katalysatorn och byter ut den mot en fungerande om det skulle behövas.

Vad händer med använda katalysatorer?

Använda katalysatorer innehåller ädelmetaller. Det är därför viktigt att dessa tas hand om på rätt sätt så att de inte släpps ut i naturen där de orsakar stora skador för miljön. Ytterligare en anledning till att återvinna katalysatorer är att ädelmetaller som platina, palladium och rodium är sällsynta och det kostar både energi och pengar för att utvinna dessa på nytt. Eftersom det går åt betydligt mindre energi att återvinna dom, finns företag som specialiserar sig på att samla in återvinna katalysatorer. Att sälja sina använda katalysatorer innebär också att du kan tjäna en hel del pengar, då företagen betalar bra för att ta han om dom åt dig.

Är du medveten om att din katalysator börjar bli gammal eller inte fungerar som den ska, bör du därför vända dig till en firma med gott rykte som erbjuder att köpa katalysatorn av dig. Många firmor erbjuder även att komma ut till dig och hämta upp katalysatorn, vilket gör det till en bra affär för både dig och miljön.

Kevins katalysatorer köper din använda katalysator

Arbete på väg

- Posted in Ingen kategori by

En onlineutbildning i Arbete på väg

I mitt nya jobb som jag har fått måste man gå en utbildning som kallas arbete på väg. Det finns flera kurser i arbete på väg, eller olika nivåer som det heter. Allt baseras på vilket typ av arbete man ska göra, så till exempel ska du köra väghållningsfordon måste du gå alla kurser inom arbete på väg. Jag gjorde min utbildning på internet så jag kunde sitta i min lilla stuga ute på landet och fortfarande klara kursen! Det bästa med utbildningen inom arbete på väg har varit lärarna. De jobbar i branschen och har lång erfarenhet. Lärarna gav mig riktigt bra tips inför jobbet i arbete på väg och jag kommer absolut dra nytta av detta. Efter utbildningen får man också ett certifikat som är giltigt i 5 år. Med tanke på att kursen var kul och relevant för mitt arbete så är det absolut värt för mig att gå denna kurs online.

Jag gick min kurs i arbete på väg hos skandinaviens entreprenadutbildningar. Det gick väldigt snabbt från att jag köpte kursen till att jag slutförde den. Och i och med att utbildningen är online så var det enklare att göra det i min takt. Finns det något mer bekvämt än att göra allt online? Jag tror inte det. Dessutom var det mitt jobb som betalade allt. Nu är jag laddad på att ge mig ut på nya jobb och verkligen göra mitt bästa, har ju trots allt lärt mig allt i min kurs inom arbete på väg. Ta det lugnt ute i trafiken, det kommer iallafall jag.

Vägskylt inom arbete på väg

Löneöversyn

- Posted in Företag by

Löneöversyn - hur det fungerar

Jag äger ett eget företag och har som planer att sätta mig in i löneöversyn i mitt företag. Tänkte skriva lite kort om det och hoppas att det kan vara till hjälp för någon annan där ute.

Då lönen faktiskt står för den största kostnaden i mitt företag, känns det rätt att kika närmare på det här. Att arbeta lite mer aktivt med det. Det är inte världens lättaste att sätta sig in i. Vad gör man till exempel med personal som har väldigt hög bra lön men har presterat duktigt och borde få utdelning för det. Var sätter man gränserna? Man kan inte höja lönerna hur mycket som helst för vissa.

Jag tänkte koppla ihop löneöversynen med lönekartläggning, budgetprocessen, kompetensplaner och medarbetar- och lönesamtal. Jag ska läsa in mina lönefiler och uppdatera mitt basregister. Tänkte se om jag behöver göra några ändringar eller behålla min nuvarande lönestruktur. Jag vill ha en bra lönespridning över min personal. Kompetensen utgör grunderna för min lönesättning.

Jag funderar på om man ska ha kortare kontinuerliga uppföljningsmöten istället för årliga medarbetarsamtal. Så man har lättare att utveckla sin löneutveckling.Har man dom där små informella samtalen med medarbetarna kan man lättare se små framsteg och öppna dörren för fler samtal och frågor kring arbetsuppgifter. Då har man en bättre förståelse för dom olika medarbetarnas prestationer och kan lättare minska eller öka deras ersättning. Eftersom du då har större förståelse för deras arbete och resultat. Så att man oftare kommunicerar för att få en bättre löneutveckling. Det gäller att hitta en lösning som är bra för just din organisation.

Ska även kolla igenom vårt organisationsträd, så att den fortfarande är relevant. Ett resultatintervall kan läggas in som ett mått för att lättare räkna ut en chefs sammanlagda bedömning. Att vara transparent i sin lönesättning är a och o för en bra löneöversyn. Dina medarbetare vill ju veta varför dom får den ersättning de får och varför den förändras. Då är det skönt med en transparent lönesättning. Som chef måste man vara beredd på att svara på frågor kring sina beslut och lägga fram bevis för att stödja dina beslut.

Hoppas detta har varit till nån hjälp.

Lönekartläggning

- Posted in Företag by

Intelligenta verktyg för lönekartläggning

Med marknadens mest intelligenta och kraftfulla verktyg får en arbetsgivare insikt i sin lönestruktur, kan förbättra organisationen och uppnå lagkraven. Nedan sammanfattar vi innebörden av lönekartläggning.

Vad är lönekartläggning? En lönekartläggning är ett sätt säkra jämställda löner på en arbetsplats. Det är arbetsgivarens ansvar att genomföra lönekartläggning och ta fram skriftliga analyserar som dokumenteras. Dessa dokument ligger till grund för eventuella åtgärder för att säkerställa jämställda löner på arbetsplatsen.

Varför lönekartläggning? Lönekartläggning regleras i Diskrimineringslagen. Enligt diskrimineringslagen ska alla arbetsgivare med fler än 10 anställda genomföra en årlig lönekartläggning som analyserar om där finns skillnader i löner mellan män och kvinnor som har samma arbeten, samma uppgifter. Om undersökningens analys visar skillnader skall åtgärder vidtas och sedan följas upp.

Hur genomför man en lönekartläggning? Med ett banbrytande företag inom området lönekartläggning får man som arbetsgivare hjälp av teknologi, data och sakkunniga HR-juridiska experter att förbättra och motivera, ja till och med inspirera, för att säkerställa en rättvis arbetsplats.

Datadriven lönekartläggning Genom ett AI-verktyg guidas arbetsgivaren genom sin data där man kan identifiera potentiella skillnader i löner. Man kan säkra upp en rättvis lönestruktur för sina medarbetare samtidigt som man följer lagkrav (om man har fler än 10 anställda). Analyser som är automatiserade med AI-teknik, utföra experiment i realtid med individuella löner för att justera eventuella löneskillnader samt beräkning på kostnad vid lönejusteringar. Man får mall och stöd som följer diskrimineringslagen.

Hur presenteras dokumentationen? Rapporter, analyser mm dokumenteras både i en grundlig excel-fil där massor av data specas. Nyckeltal tas från excel-filen och presenteras i ett mycket överskådligt word-dokument med diagram.

Till vem ska man vända sig för hjälp med lönekartläggning? Ett välrenommerat och väletablerat företag med över tjugo års erfarenhet som rekommenderas av hela 97%* av sina kunder har den kunskap och expertis som krävs för en lyckad lönekartläggning. I deras plattform erbjuder de 3 olika flexibla arbetsvärderingar där man kan skapa jobbarkitektur och arbetsvärdering. Tag gärna del av mer information genom att klicka här och snart är ni på god väg att säkerställa och upprätthålla en rättvis arbetsplats hos er.

Detta säger bland annat en COO som har anlitat experter inom området lönekartläggning: *“.. helt klart ett enastående verktyg för lönekartläggning. Användarvänligt, heltäckande från analys till dokumentation och som förenklar en komplex process…”

Bygga hus i Varberg

- Posted in Bygg by

Vi funderar på att bygga nytt hus i Varberg

Det är mycket att tänka på när man ska bygga ett nytt hus. Du måste ha en bit mark att bygga huset på, marken måste vara godkänd för bebyggelse. Du måste ha bygglov från kommunen och det är många dokument som ska skickas in och många regelverk att följa när man ska bygga ett hus.

Det tar tid att förbereda marken för att bygga ett hus, rör ska grävas ner, grunden ska gjutas med mera. När det är gjort så tar det även tid att bygga själva huset så det är inget litet projekt att bygga ett nytt hus.

Trots det så lutar det åt att jag och min fru ska bygga ett nytt hus i Varberg. Min fru är väldigt intresserad av inredning och hon vill ha ett hus som är precis som hon vill ha det. Att hitta ett redan färdigt hus som är perfekt är naturligtvis svårt (läs omöjligt) så då är ett nybygge den enda lösningen på det dilemmat.

Fördelen med att ha ett nytt hus är ju dels att man får det precis som man vill ha det men också att man kan välja vart huset ska stå samt att ett nybyggt hus inte behöver så mycket underhåll.

Vi har hittat en bit mark i Varberg där vi skulle kunna tänka oss att bo och vi har kontakt med ett företag som ska hjälpa oss att bygga ett nytt hus i Varberg. De har byggt många hus och varit inblandade i många byggprojekt så vi känner oss säkra med att de ska hjälpa oss att bygga vårt nya hus.

De kommer också att sköta allt gällande det praktiska med tillstånd, inköp av material samt att bygga själva huset. Som kund är det skönt att ha hela uppdraget på totalentreprenad så man endast har en kontakt som sköter allt runt omkring.

Min fru har fullt upp med att titta på färg, tapeter, inredning, kök och allt annat som behövs när man bygger ett nytt hus från grunden. Jag säger mest ”oj, det ser fint ut” och mycket mer än så kan jag nog inte bidra med när det gäller inredningen till huset.

Vi funderar på att bygga nytt hus i Varberg

Hyra truckar

- Posted in Företag by

Hyra truckar till lager

Min näthandel börjar äntligen gå riktigt bra! Som ni kanske vet säljer jag svensktillverkade möbler från Italien och nu kan jag äntligen berätta att vi flyttar vårt lager så vi får ännu mer lagerplats. Det finns många saker att tänka på när man expanderar sitt företag. Större företag kräver mer resurser.

För närvarande har vi 10st lagerarbetare men ska även anställa fler. Jag är också i behov att anställa fler här på kontoret för att hantera olika typer av admin, kundtjänst, marknadsföring osv.

Det som är mest brådskande är att jag måste investera i mer utrustning för lagret. Vi har inte resurser till att köpa nya truckar men jag har läst att hyra truckar är bättre än att köpa. I ett hyresavtal ingår försäkringar och service på trafikskada och höjdledsskada, något som underlättar för oss eftersom vi har haft massor av strul och problem med våra nuvarande truckar.

Vi behöver främst 3 stycken motviktstruckar. En motviktstruck är den vanligaste typen av truck - Det är en typ av gaffeltruck med motvikt baktill för att väga upp lasten på gafflarna. Motviktstruckar är något som vi använt länge eftersom våra möbler är väldigt tunga.

Det finns såklart olika modeller och alla truckar skiljer sig. Vissa går tex på el, och andra på diesel. Beroende på vilket behov du har så finns det motviktstruckar som har en lastkapacitet på 1600kg men det finns också truckar som kan bära upp till 3000kg. Det är väldigt mycket last!

Det finns flera företag som hyr ut truckar men det viktigaste för mig är att det är ett lokalt företag så man har nära till hands. Jag har hittat en sida där man kan hyra truckar av flera olika modeller. Vad tror ni?

Är det fler som har erfarenhet av att hyra truck? kommentera gärna i kommentarsfältet så jag får höra era åsikter.

hyra truck hyra truckar Kranpunkten

Leverantör stansknivar

- Posted in Industri by

Bra leverantör av stansknivar

Mina stansknivar har gått sönder, men vilken tur att jag hittade Pacparts! Jag har drivit mitt eget möbelföretag i flera år och jag trivs verkligen med mitt jobb. Det är varierande och givande, och jag har aldrig tråkigt. Dessutom passar det mig mycket bättre att vara min egna chef än att ha en.

Även fast det finns otroligt många positiva sidor med att driva ett eget företag så finns det självklart även en del mindre roliga sidor. Eftersom det är mitt företag så landar alla problem som uppstår på mig och ibland så går hela min arbetsdag ut på att enbart ”släcka bränder”. Det senaste problemet som har uppstått är att våra stansknivar har gått sönder och om vår produktion inte ska bli allt för försenad så måste jag hitta nya stansknivar väldigt snart.

Jag har därför spenderat de senaste dagarna med att försöka hitta de absolut bästa stansknivar jag kan men som ändå är till ett rimligt pris. Igår lyckades jag äntligen hitta ett företag som tillverkar stansknivar av vad som verkar vara väldigt bra kvalitet. De tillverkar inte sina stansknivar i enbart standardutförande, utan de tillverkar även stansknivar utifrån kundens önskemål.

Jag la därför en beställning igår och nu väntar vi ivrigt på att de ska komma så att vi kan fortsätta vår produktion så fort som möjligt. Även om detta blev lite stressigt så var det nog bra att de gamla gick sönder då jag länge funderat på att byta ut våra gamla stansknivar. De gamla hade börjat bli slöa, vilket kan skada materialet man vill stansa och orsaka vassa kanter. Jag tror att detta byte av stansknivar kommer göra våra produkter snäppet bättre och förhoppningsvis även bidra till en högre kundnöjdhet.

stansknivar industri Pacparts

Byggställningar Göteborg

- Posted in Bygg by

Söker byggställning i Göteborg

Jag behöver hyra en byggnadsställning i Göteborg

Jag ska lägga om fasaden på vårt hus inför hösten och behöver hyra en byggställning så jag har rätt förutsättningar för att kunna göra detta.

Jag är ingen hantverkare men är rätt så händig och jag har en kompis som arbetat som hantverkare i hela sitt yrkesverksamma liv som ska hjälpa till. Och med gemensamma krafter borde vi kunna klara av att fodra om huset tänker jag.

Jag har köpt grå träpanel vilket jag tror kommer att bli riktigt fint när det är klart. Vi kommer då ha ett grått trähus med svart tegel på taket.

Det är nog nästan 10 år sedan vi målade om huset så färgen är lite matt och jag tycker inte heller att blått är en speciellt fin färg på huset längre. Vad man tycker är fint förändras över tid har jag upptäckt.

När man ska sätta upp ny fasad på huset så räcker det inte med en stege utan vi behöver riktiga ställningar så att man kan arbeta säkert och någorlunda effektivt.

Jag har hittat ett företag som hyr ut byggnadsställningar i Göteborg som heter Scaffolding Projects och de hyr ut byggställningar till både företag och privatpersoner.

De har bland annat ställningar i aluminium vilket jag tror passar bra för då är det lätt att flytta runt allt eftersom arbetet med fasaden fortskrider.

En fördel är att man kan använda sig av ROT-avdraget när man hyr ställningar vilket gör att man kan hålla nere kostnaden för arbetet med att sätta upp ny fasad.

byggställning Göteborg Scaffolding projects