Allt om bygg, tillverkning och industri

Allt om bygg, tillverkning och industri i Sverige.

Byggställningar Göteborg

- Posted in Bygg by

Söker byggställning i Göteborg

Jag behöver hyra en byggnadsställning i Göteborg

Jag ska lägga om fasaden på vårt hus inför hösten och behöver hyra en byggställning så jag har rätt förutsättningar för att kunna göra detta.

Jag är ingen hantverkare men är rätt så händig och jag har en kompis som arbetat som hantverkare i hela sitt yrkesverksamma liv som ska hjälpa till. Och med gemensamma krafter borde vi kunna klara av att fodra om huset tänker jag.

Jag har köpt grå träpanel vilket jag tror kommer att bli riktigt fint när det är klart. Vi kommer då ha ett grått trähus med svart tegel på taket.

Det är nog nästan 10 år sedan vi målade om huset så färgen är lite matt och jag tycker inte heller att blått är en speciellt fin färg på huset längre. Vad man tycker är fint förändras över tid har jag upptäckt.

När man ska sätta upp ny fasad på huset så räcker det inte med en stege utan vi behöver riktiga ställningar så att man kan arbeta säkert och någorlunda effektivt.

Jag har hittat ett företag som hyr ut byggnadsställningar i Göteborg som heter Scaffolding Projects och de hyr ut byggställningar till både företag och privatpersoner.

De har bland annat ställningar i aluminium vilket jag tror passar bra för då är det lätt att flytta runt allt eftersom arbetet med fasaden fortskrider.

En fördel är att man kan använda sig av ROT-avdraget när man hyr ställningar vilket gör att man kan hålla nere kostnaden för arbetet med att sätta upp ny fasad.

byggställning Göteborg Scaffolding projects

Aluminiumstång

- Posted in Bygg by

Information om aluminiumstänger, rundstång.

Användning av rundstänger av aluminium. Vad finns det för olika användningsområden och fördelar? Hur ser legeringen ut? Det finns många olika aluminiumlegeringar och användningsområden. Hittade en sida med en mängd olika och bra sorter. Väldigt bra utbud är a och o för att man ska vilja bli kund. Lite förslag och fakta kring de olika sorterna har jag sammanställt här för att underlätta:

EN 6063: Denna är väldigt korrosionsbeständig och har bra svetsbarhet. Funkar bra för dekorativ anodisering. Profil Legering, för komplicerade kundanpassade profiler.

EN 5083: Denna sorten har hög hållfasthet, svetsbarhet samt korrosion barhet. Är även saltvattenbeständig. Den hårdnar snabbt vid bearbetning. Används bland annat vid skeppsindustrin.

EN 6082: Hög hållfasthet, svetsbarhet och korrosions barhet. Inte lika lämplig för dekorativ anodisering. Väldigt bra att använda när man kräver hög hållfasthet och seghet. Tack vare detta är denna den mest förekommande konstruktionslegeringen. Används till bärande element i skepp, verktyg för plasttillverkning, bussar med mera.

EN 2014: Denna kallas oftast för dural. Den har sämre korrosionsbeständighet och svetsbarhet men hög hållfasthet. Detta används inom bland annat flygindustrin.

EN 2007: Innehåller en hög halt koppar. Mycket god skärbarhet och hög hållfasthet. Den har sämre korrisionsbarhet och är inte lämplig för svetsning på grund av den höga halten koppar. Sämre anodiseringskvalitet och är ej godkänd enligt ROHS. Den är kortspånig. Används vid avancerade bearbetningar som till exempel maskindelar, såsom bultar och nitar.

EN 7020: Denna har mycket hög hållfasthet och kortspånig legering. Låg korrisionsbeständighet vilket inte gör den lämplig för anodisering. Men den har bättre svetsbarhet än andra legeringar i 7000-serien.

EN 7075: Den har en kortspånig legering med mycket hög hållfasthet. Låg korritionsbeständighet på legeringen. Lämpar sig inte bra för svetsning och anodisering.

Hoppas ni fick någon hjälp av denna lilla sammanställningen. Vill ni veta vilken sida jag hittat och rekommenderar klicka här.