Allt om bygg, tillverkning och industri

Allt om bygg, tillverkning och industri i Sverige.

Internationella relocationtjänster

- Posted in Företag by

Internationella relocationtjänster

Jag ska börja arbeta utomlands och behöver hjälp med relocation internationellt.

Att flytta utomlands är något jag funderat på en längre tid. Jag har alltid tyckt att det verkar spännande att få testa på att bo och leva i ett annat land och få uppleva deras kultur med mera.

Faktum är att jag hade långt gångna planer på att flytta utomlands men sen kom covid-19 och satte käppar i hjulet. Nu verkar det dock som att det är genomförbart då jag är vaccinerad och de verkar ha koll på det i Portugal dit jag ska flytta.

Det är mycket att tänka på när man ska flytta utomlands.

Alla länder har sina egna regler och lagar och det som gäller i Sverige gäller inte alltid i andra länder oavsett om de är med i EU eller inte.

Ta bara en sån sak som att skaffa sig någonstans att bo. Jag ska flytta till Portugal och jag har inte en aning om hur bostadsmarknaden fungerar där.

Kommer jag behöva att lägga en handpenning och hur stor ska den i så fall vara? Finns det typ en kommunal bostadskö man ska vara inskriven i eller är det privata företag som hyr ut lägenheter där?

Hur skaffar man sig ett konto i banken och ett kreditkort? Jag har inte en aning om hur det går till men det är något som måste fungera annars blir det svårt att handla mat, betala sina räkningar och köpa andra saker.

Något annat som jag har funderat på är vilka myndigheter som jag måste kontakta och vad är det för slags dokumentation jag ska skicka in?

Det är många saker som måste lösas när man flyttar utomlands så därför har min arbetsgivare kontaktat ett företag som arbetar med internationella relocationtjänster. De hjälper till när man ska flytta utomlands vilket känns bra då jag inte kommer behöver lägga ner all min energi på att försöka ha koll på alla saker som ska lösa sig vid min flytt.

Internationella relocationtjänster